Le site no.1 sur le chien: chiens de races, nouvelles internationaux, éleveurs de chiens et des milliers de photo's.
INFO Section membres:   CONNECTER OPTIONS DECONNECTER & QUI EST QUI
Nom : Spaanse Honden in Nood (SHIN)
Pays : Belgique
: www.ace-charity.org
  

Langues disponibles :   

Uw hulp is nodig!
Pas de photo

Spaanse Honden in Nood (ACE Animal Care Espana)

Jaarlijks worden in Zuid-Spanje duizenden honden gedumpt en afgemaakt. Dierenwelzijn is er een leeg begrip. Niet alleen worden honden beschouwd als een wegwerpvoorwerp, vaak worden ze ook gruwelijk mishandeld. Van overheidswege wordt niet of ondoeltreffend opgetreden. Massaal veel honden belanden in één van de vele dodingstations. Zij worden door hondenvangers op straat gevangen of zij worden er door hun eigenaar afgezet omdat ze overbodig geworden zijn. Tien dagen blijven de honden in leven. Maar in werkelijkheid is het een tien dagen durende doodstrijd. De honden krijgen nauwelijks te eten, worden niet verzorgd. Zieke en gekwetste honden worden niet afzonderlijk gezet.
Kleine hondjes en puppies gaan in hetzelfde hok met grote en uitgehongerde vechthonden. Onnodig te schetsen welke gruwelijke taferelen zich afspelen achter deze tralies.
Onze organisatie gaat sedert tien jaar de strijd aan met deze toestanden en realiseert het volgende:
- Het redden van honden uit de dodingstations, of uit andere ondenkbare situaties (mishandeling, verwaarlozing)
- In samenwerking met enkele Europese landen zoeken naar een nieuwe thuis voor deze dieren
- Steriliseren en castreren van honden zodat er geen duizenden puppies ongewenst geboren moeten worden en dan afgemaakt
- Sensibilisatie van de lokale bevolking
- Nastreven dat dieren ook in de asielen op een waardige manier kunnen ondergebracht worden. A.C.E/SHIN bestaat uit een team geweldige vrijwilligers in meerdere europese landen, die dagelijks de strijd aangaan tegen dit leed.
Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, er is een heel aanbod aan taken volgens ieders mogelijkheden en beschikbare tijd. Naast het adopteren van een hond kan u ons ook op tal van andere manieren helpen.

Uitgebreide informatie over onze werking, over de adoptieprocedure, over de vrijwilligerswerking, alsook alle contactgegevens vindt u op onze website www.ace-charity.org


site web: www.ace-charity.org

Merci de votre visite.


English Nederlands